window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5495CF2RZ');

Nieuwe opzet SterkDarts Finals: alle wedstrijden op podium!

Nieuwe opzet SterkDarts Finals: alle wedstrijden op podium!

De SterkDarts Finals toernooien krijgen vanaf 2024 een vernieuwde opzet. Alle Finals toernooien worden podiumtoernooien waar alle wedstrijden op een podium zijn, mét Mastercallers en een walk-on met opkomstmuziek.

Vernieuwde opzet!
De afgelopen jaren hebben we diverse concepten geprobeerd voor de Finals dankzij de ondersteuning van o.a. Dartshopper, WIN Casino, Notting Glazenwasser en AdroParket. Sommige concepten sloegen aan en voor andere was minder animo. Tijd om een verbeterd concept en nieuwe weg in te slaan! Vanaf 2024 worden alle Finals omgedoopt tot podiumtoernooien!

Senior en Talent Championship.
Al eerder organiseerden we de 2 hele succesvolle podiumtoernooien in Poederoijen. Het Senior Darts Championship, dart werd gewonnen door Ronnie Huybrechts, die Co Stompé in de finale versloeg. En het Talent Darts Championship kwam op naam van Bram van Dijk. Owen Roelofs werd daar runner-up én Gian van Veen miste voor het oog van de camera een 9-darter! Beide toernooien zullen blijven bestaan als Finals.

Plaatsing via Ranking én Kwalificatietoernooi
Uitnodiging voor de SterkDarts Finals is voornamelijk op basis van de SterkDarts Ranking. Maar er worden ook Wildcards vergeven én is de mogelijkheid om sommige Finals in te komen via een kwalificatie toernooi!
Waar bij het Senior en Talent Championship nog 12 mannen en 4 dames gemend een toernooi speelden, zullen bij de vernieuwede opzet mannen en dames een apart toernooi spelen. Het aantal heren is 16 én het aantal dames 4 (of 6).

2 locaties al bekend!
Inmiddels zijn 2 locaties al bekend. Eén toernooi zal gespeeld worden in het Belgische Dendermonde, waar de helft van het deelnemersveld ook zal bestaan uit Belgen. Een ander locatie waar een Finals toernooi gehouden zal worden is Den Draai in Deurne, welke van de Finals dat zal zijn wordt later bekend gemaakt.
Voor de overige locaties zijn we nog in gesprek en op zoek. Vindt je jouw locatie geschikt? Neem dan contact op met SterkDarts

Gratis toegang en stream
Bij alle Finals toernooien hebben bezoekers gratis toegang tot de zaal. Ook gaan we kijken of het mogelijk is om de wedstrijden via een Live Stream uit te zenden. (uitzondering op de stream is de wedstrijden van spelers die niet uitgezonden mogen worden, zoals PDC Tourkaart houders)

Uniek!: 1 Finals met dezelfde prijzengelden voor heren én dames!
Bij één van de Finals toernooien zal het prijzengeld in het damestoernooi gelijk zijn aan dat van het herentoernooi. Dat is op dit moment nog uniek binnen de dartswereld.

 

OPZET TOERNOOIEN

BENELUX DARTS CHAMPIONSHIP 2024 (Dendermonde)
HEREN
Top 5 Nederland Ranglijst Heren (of ander nationaliteit dan Belgisch)
Top 5 België Ranglijst Heren
2 Kwalificatietoernooi
4 Wildcards
DAMES
Top 2 Nederland Ranglijst Dames (of ander nationaliteit dan Belgisch)
Top 2 België Ranglijst Dames
1 Kwalificatietoernooi
1 Wildcard

STERKDARTS CHAMPIONSHIP 2024
HEREN
Top 10 Ranglijst Heren
2 Kwalificatietoernooi
4 Wildcards
DAMES
Top 4 Ranglijst Dames
1 Kwalificatietoernooi
1 Wildcard

SENIOR CHAMPIONSHIP 2024 (50+)
HEREN
Top 10 Ranglijst Heren
6 Wildcards
DAMES
Top 2 Ranglijst Dames
2 Wildcard

TALENT CHAMPIONSHIP 2024 (t/m 21 jaar)
JONGENS
Top 10 Ranglijst Heren
6 Wildcards
MEISJES
Top 2 Ranglijst Dames
2 Wildcard