window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5495CF2RZ');

Open Wijk en Aalburg 2022 gewonnen door Wesley Plaisier en Ariana van Wijgerden-Vermaat!

Open Wijk en Aalburg 2022 gewonnen door Wesley Plaisier en Ariana van Wijgerden-Vermaat!


Wesley Plaisier en Ariana van Wijgerden-Vermaat maakten hun favorietenrol waar en winnen het Open Wijk en Aalburg 2022.
Een heel succesvol weekend in De BuBeClu werd afgesloten met 84 deelnemers op de zondag die om de singletitels gingen strijden. Wesley Plaisier versloeg zijn rivaal Danny van Trijp in een thriller van een partij met 5-4. Daarin poetste hij een 4-1 achterstand weg. Halve finaleplaatsen waren er voor titelverdediger Owen Roelofs en voor Richard van Zijtveld. Ronald Meysen wist in de poulefase nog wel van Plaisier te winnen, maar strandde bij de laatste 16. Er werd dit weekend uitgekeken naar Roy van de Griendt die zijn debuut maakte tussen het huidige deelnemersveld. De Vlijmense darter kon echter geen potten breken en verloor bij de laatste 32 met 3-2 van de uiteindelijke winnaar.
De verliezersronde kwam op naam van Jimmy van Schie, die daarmee zijn derde winst dit weekend pakte na op zaterdag het koppeltoernooi te hebben gewonnen en de verliezersronde van het Tac-tics singletoernooi. Runner-up was. Mike de Kruijff.

Van Wijgerden-Vermaat blijft winnen
Ze lijkt niet meer te stoppen, Adriana van Wijgerden-Vermaat pakt weer een toernooiwinst. In de finale gaf Anne Dorrestijn nog wel tegenstand maar het lukt haar niet de Ierse van de titel af te houden. Kathy Geeraerts en Eireann van Wijgerden, de dochter van Adriana, haalde de halve finale.

Gouden Finish voor Patrick Maat
De Gouden Finish stond vandaag op 138. Patrick Maat was de enige die met 3 darts die Finish weg poetste!

Kinderdijk is de volgende halte van de SterkDarts trein
Volgende week, op 19 en 20 maart, staat de Kinderdijk Darts Masters 2022 op het programma. Op zaterdagmiddag vinden een Tac-tics koppel en Mix-koppel (m/v) toernooi plaats. Zaterdagavond zijn de Heren koppels en Dames koppels. En op zondag zijn de titels heren single en dames single te verdelen.